image of Bouwstenen voor universiteitsbestuurders

Bouwstenen voor universiteitsbestuurders

Door Harry Commandeur
Nederlands | Paperback | 2020  

1-2 werkdagen

€ 24,90

Samenvatting

Besturen op universiteiten is er niet gemakkelijker op geworden. De organisaties groeien in omvang en hebben een complexe en uitgebreide structuur. Zijn er algemeen geldende principes te onderscheiden die kunnen dienen als handvatten in die complexiteit?

Universiteiten vragen om deugdelijke leiders en gedegen managers die de kruisbestuiving van kennis, creativiteit en nieuwsgierigheid tussen docent en student op de eerste plek zetten. Deze docent-studentinteracties gelden als de basisbouwstenen van elke bloeiende universiteit.

Op basis van bestuurlijke ervaring, een doordachte zienswijze en relevante bronnen uit het verleden wordt een handreiking gedaan naar universiteitsbestuurders. Met de bouwstenen in de hand kunnen zij zich staande houden in de balanceeract die zij keer op keer moeten opvoeren. Goed besturen is nodig op verschillende niveaus, daarom is dit boek relevant voor alle soorten leiders en managers in de academische wereld.

Prof. dr. Harry Commandeur is bestuurder en hoogleraar industriƫle economie en bedrijfshuishoudkunde aan de Erasmus School of Economics van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Marco de Bruijn is IT-consultant en recent afgestudeerd aan diezelfde universiteit. Marco werkte enkele jaren als student-assistent samen met Harry Commandeur.

Productspecificaties

Auteur(s)
Harry Commandeur
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
730
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
219x141x19 mm
Gewicht
286 gram
Druk
1
ISBN10
9024433304
ISBN13
9789024433308