image of De naam van de wind

De naam van de wind

Door Patrick Rothfuss
Nederlands | Paperback | 2011  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 24,99

Samenvatting

Kvothe de legende. Befaamd magiër, berucht dief, meestermusicus en moordenaar. Van zijn jeugd met een groep muzikanten, zijn leven als bedelaar, tot de periode waarin hij een leerling was aan de befaamde Universiteit voor Magiërs en Alchemisten, Kvothe vertelt zijn verhaal met humor en gevoel voor tragiek. Zo onthult hij de man achter de legende – een klassieke en onvergetelijke held die de lezer vanaf de eerste pagina weet te boeien.

De naam van de wind is een debuut van een klasse zoals men zelden ziet in de epische fantasy. Rothfuss vertelt het verhaal van Kvothe in de beeldende stijl en met het gevoel voor detail die doen denken aan J.R.R. Tolkien en Robin Hobb, en met de verhalende kracht van Robert Jordan. Rothfuss verweeft dit alles tot een eigen geheel dat van begin tot eind intrigeert en doet wat maar weinig schrijvers kunnen: hij raakt de lezer.

Enthousiast blog over De naam van de wind:

‘Het is het beste boek dat ik in jaren gelezen heb. […] Ik las het zes maanden geleden en ik denk er nog steeds aan.’ Edwardspoonhands

Blog: In the name of the wind

Productspecificaties

Auteur(s)
Patrick Rothfuss
Taal
Nederlands
Vertaler
Lia Belt
Categorie
NUR Code
334
Uitgavejaar
2011
Afmetingen
216x140x40 mm
Gewicht
879 gram
Druk
2
ISBN10
9022557065
ISBN13
9789022557068