image of De revolutie

De revolutie

Door José Rizal
Nederlands | Paperback | 2019  

1-2 werkdagen

€ 25,-

Samenvatting

Het spannende vervolg op ‘Raak me niet aan! - Noli me tangere’.

In De revolutie gaat het verhaal verder, dertien jaar later.

Studenten in Manila zijn het slechte onderwijs zat en willen een school voor Spaanse les oprichten. Op het platteland komt een boer in opstand tegen de diefstal van zijn land door de plaatselijke monniken. Het broeit in het land met opstandelingen, slachtoffers van onderdrukking en uitbuiting. Een geheimzinnige, rijke juwelier manipuleert de gouverneur van het land, met een eigen agenda …

Wanneer komt het moment dat gewelddadig verzet is gerechtvaardigd, als elke poging tot hervorming is gedoemd te mislukken?

Een aangrijpende sociale roman, vol wrange humor. Maar ook een vurig politiek en maatschappelijk statement, over nationale identiteit, religie en fundamentele mensenrechten.

Waar Raak me niet aan! een aanklacht was tegen misstanden van de kerk op het platteland en een roep om hervormingen, is De revolutie een laatste, vreselijke waarschuwing en een oproep aan de jeugd.

José Rizal (1861-1896), nationale held van de Filipijnen, heeft met zijn boeken grote invloed gehad op de onafhankelijkheidsstrijd. Vanwege zijn aanklacht tegen het kolonialisme werd hij geëxecuteerd. Twee jaar na zijn dood viel het Spaanse bewind.

Productspecificaties

Auteur(s)
José Rizal
Taal
Nederlands
Vertaler
Gerard Arp
NUR Code
302
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
235x155x32 mm
Gewicht
596 gram
Druk
1
ISBN10
9082827174
ISBN13
9789082827170