image of De teloorgang van oude Knudde

De teloorgang van oude Knudde

Door Dick Matena
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 7,95

Samenvatting

In de kleine boerderij van oude Knudde Lamstra op het Brabantse platteland is het leven, ondanks het optimisme van moeder Knudde, niet gemakkelijk. Oude Knudde, vader van twee zoons, probeert het hoofd boven water te houden. Eén zoon verlaat huis en de andere haard om na vele omzwervingen in het geboortedorp terug te keren, de ander worstelt met het leven.

De aanwezigheid van “De Dorstige Landman” met luidruchtige dorpsgenoten, de mooie kasteleinsdochter en de pastoor maken het er niet eenvoudiger op.

Al vanaf de jaren 1970 tekent Dick Matena verhalen uit het hartverscheurende oeuvre van de inmiddels bijna vergeten schrijver A. den Dooier, en brengt daarmee de knoestige werkelijkheid van het arme boerenbestaan aan het begin van de twintigste eeuw opnieuw tot leven.

‘Oude Knudde is me uit het hart gegrepen. Zijn teloorgang is een klein meesterwerk waarin je alle registers van je harp hebt opengetrokken, zodat er een dissonant van grote schoonheid opklinkt.’ – ¬Marten Toonder

“In de gelauwerde traditie van de streekroman schetst Dick Matena, virtuoos in woord en beeld, het familiedrama van de oude Knudde: vol onrecht en vreugde, dood en nieuw leven, zonde en berouw – en vooral regen, heel veel regen. Door en door Hollandsche stripliteratuur.” – Margreet de Heer, Stripmaker des Vaderlands

Schooluitgave uit de Leestekenreeks met speciale lesbrief!

Productspecificaties

Auteur(s)
Dick Matena
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
363
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
213x150x8 mm
Gewicht
191 gram
Druk
1
ISBN10
9492840871
ISBN13
9789492840875