image of Eerste Hulp tijdens een pandemie

Eerste Hulp tijdens een pandemie

Door Het Oranje Kruis
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 22,50

Samenvatting

Eerste hulp verlenen tijdens een pandemie? De corona-editie van Het Oranje Kruis laat je zien hoe je deze periode adequaat en veilig kunt handelen in geval van nood.

Stap voor stap leer je hoe je eerste hulp verleent binnen de anderhalve-metersamenleving. Daarnaast lees je hoe je hierbij besmetting met het virus voorkomt en verspreiding tegengaat.

Natuurlijk is afstand houden belangrijk. Bij sommige levensreddende handelingen is dat echter niet mogelijk. Om het besmettingsrisico te beperken houd je het contact zo kort mogelijk. Dat kan bijvoorbeeld met een tourniquet of hemostatisch gaas. Hiermee kun je snel levensbedreigende bloedingen stoppen. De toepassing hiervan is daarom aan de lesstof van dit boekje toegevoegd.

Tevens is het bij verschillende eerstehulphandelingen goed mogelijk om het slachtoffer of zijn gezelschap op afstand instructie te geven voor hulpverlening, zoals je die zelf uit dit boekje hebt geleerd. Bij ongevallen of aandoeningen die plaatsvinden in je eigen thuissituatie, loop je overigens geen extra risico op besmetting. Je hoeft dan geen speciale maatregelen te nemen.

Deze corona-editie bevat lesstof die gebaseerd is op de Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp. Je kunt je met dit boekje goed voorbereiden op de Eerste Hulp praktijklessen en het examen voor het diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis.

Productspecificaties

Auteur(s)
Het Oranje Kruis
Taal
Nederlands
NUR Code
863
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
243x171x6 mm
Gewicht
279 gram
Druk
1
ISBN10
9077259155
ISBN13
9789077259153