image of Goden van Egypte, van A tot Seth

Goden van Egypte, van A tot Seth

Door Maarten J. Raven, Ben van den Bercken
Nederlands | Paperback | 2018  

Let op! Langere levertijd, wil je meer informatie neem dan contact op met onze klantenservice.

€ 9,95

Samenvatting

In het boekje 'Goden van Egypte - van A tot Seth' vind je in een oogwenk informatie over tientallen Egyptische goden of godinnen. Het behandelt de goden in de tentoonstelling 'Goden van Egypte', maar biedt ook handvaten bij een bezoek aan elke andere tentoonstelling over het oude Egypte:

Zoek een god of godin (alfabetisch) en zie de naam geschreven in hiƫrogliefen. Vind een plaatje van de meest karakteristieke gedaante, herken dierenkoppen, kronen en andere attributen. Ontdek familieverbanden, plaatsen van verering en lees over de voornaamste mythen en verhalen

Tentoonstelling 12 oktober 2018 t/m 31 maart 2019

Dit boek verschijnt met de tentoonstelling 'Goden van Egypte' in het Rijksmuseum van Oudheden, te Leiden. Meer dan vijfhonderd voorwerpen uit binnen- en buitenlandse musea brengen de Egyptische godenwereld tot leven en laten zien hoe groot de invloed van de goden op het leven van de oude Egyptenaren was.

Goden van Egypte. op zoek naar de wetten van de kosmos

Samen met dit kleine boekje over de Egyptische goden verschijnt ook het grote tentoonstellingsboek Goden van Egypte. Meer dan drieduizend jaar lang hebben de Egyptische goden mensen aangesproken die tot de meest ontwikkelde volkeren van de oudheid behoorden. Alleen als we hun geloof serieus nemen, kunnen we iets van hun cultuur begrijpen.

Productspecificaties

Auteur(s)
Maarten J. Raven, Ben van den Bercken
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
682
Uitgavejaar
2018
Afmetingen
227x165x4 mm
Gewicht
155 gram
Druk
1
ISBN10
9088907277
ISBN13
9789088907272