image of Het geheim van het Mývatnmeer

Het geheim van het Mývatnmeer

Door Unnur Jökulsdóttir
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 20,99

Samenvatting

Het geheim van het Mývatn–meer

Een verhaal over vogels, vliegen, vissen en mensen

Het prachtig geïllustreerde ‘Het geheim van het Mývatn-meer’ van Unnur Jökulsdóttir is een weldaad voor de ziel van elke natuur-, reis- en literatuurliefhebber. Voor de lezers van Hans Dorrestijn, Jean-Pierre Geelen, Peter Wohlleben en Midas Dekkers.

Met haar heldere, poëtische stijl neemt Unnur Jökulsdóttir de lezer mee op een avontuurlijke reis langs de wonderschone flora en fauna van het beroemde IJslandse Mývatn-meer. Haar boek zit bomvol fascinerende details over de meest uiteenlopende verschijnselen: grote wolken dansmuggen, bolvormige groene algen, unieke broedgebieden en het reusachtige vulkanisch gebergte dat het meer omringt. Al meer dan twaalf jaar woont en werkt de auteur bij het meer, samen met haar man, hoofd van het Mývatn-onderzoeksteam. ‘Het geheim van het Mývatn-meer’ is een indrukwekkende en sprookjesachtige beschrijving van het bedreigde ecosysteem van een van de mooiste meren van IJsland. Dit kleine literaire (natuur)wonder heeft bovendien een belangrijke boodschap.

Unnur Jökulsdóttir (1955) is uitgever en onderzoeksassistent aan het Mývatn Onderzoeksinstituut. Vanwege haar drang naar avontuur en belangstelling voor de natuur zeilde ze vijf jaar lang in een zelfgebouwde boot over de wereldzeeën. Ze publiceerde diverse natuur- en reisboeken.

Productspecificaties

Auteur(s)
Unnur Jökulsdóttir
Taal
Nederlands
NUR Code
320
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
190x140x19 mm
Gewicht
295 gram
Druk
1
ISBN10
9026344724
ISBN13
9789026344725