Restmens

Marjolein Visser

Paperback
Nederlands
2020

Pim beseft steeds meer dat hij anders is. Zijn innerlijke spanning komt tot een uitbarsting wanneer zijn ouders hem voorbereiden op uit huis plaatsing. Bij de denkbeeldige luisteraars van radio PIM FM lucht hij zijn hart.

De talentvolle socioloog David is na een brand blijvend invalide geraakt. Hij wordt omringd door hulpverleners die hem aanmoedigen een feest te organiseren voor zijn veertigste verjaardag.

In Restmens vertelt Marjolein Visser het indringende en tragikomische verhaal van Pim en David. In hoeverre is er plaats voor hen in een samenleving die gericht is op uiterlijke schijn? En zijn sommige levens minder waard dan andere?

'Wat een geweldig boek, ik... Lees meer

Paperback - Nederlands - 2020

Nieuw

Inventaris van enkele...

Judith Schalansky

Hardcover
2020
Nederlands

Altijd ontbreekt er iets. Het oog ziet, het verstand vult aan: brokstukken veranderen in bouwwerken,de daden van de doden komen tot leven, heerlijker en volmaakter dan ze ooit zijn geweest.Een boek over de aantrekkingskracht van leegtes, de volmaaktheid... Lees meer

Tip!

Wij zijn licht

Gerda Blees

Paperback
2020
Nederlands

Midden in een zomernacht sterft Elisabeth, de oudste bewoonster van Woongroep Klank en Liefde. Haar drie huisgenoten worden aangehouden: het streven van de groep om te stoppen met eten en van licht en liefde te gaan leven, lijkt Elisabeth fataal te zijn... Lees meer