image of Meridiaanyoga voor het leven

Meridiaanyoga voor het leven

Door Maartje van Hooft
Nederlands | Paperback | 2020  

1-2 werkdagen

€ 27,50

Samenvatting

‘Meridiaanyoga voor het leven’ is een oefenmethode die je handvatten biedt om de meridianen, communicatielijnen in ons lichaam, te voelen en te harmoniseren. De meridianen kennen we vooral vanuit de acupunctuur, dat een onderdeel vormt van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het Taoïsme is de visie die ten grondslag ligt aan de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het bijzondere van de Taoïstische visie, is dat er in deze visie een volledige verweving is van lichaam en geest. Het Taoïsme is verbonden met de natuur en natuurlijke ritmes, en tegelijk diep spiritueel. Het leert ons mee te bewegen met wat er is, in contact te zijn met wat er is, en tegelijk vrij te blijven. Het leert ons onszelf vloeibaar en leeg te maken, waardoor een diepere potentie zich kan laten zien.

In ‘Meridiaanyoga voor het leven’ leer je hoe je via de meridianen contact kan maken met je binnenwereld, hoe je kan navigeren in je binnenwereld, en zo harmonie en vitaliteit kan ervaren. Ook leer je eigen patronen in je dagelijks leven te herkennen en mogelijk te koppelen aan je oefenervaring. Door de ritmes van de natuur (in onszelf) en de natuurrijke wetten te herkennen en te volgen, kunnen we weer onderdeel worden van de natuur waar we uit voortkomen. Iets wat op dit moment ook voor onze samenleving als geheel belangrijker is dan ooit.

Maartje van Hooft heeft zo’n dertig jaar ervaring in het werken met acupressuur, en heeft lesgegeven aan verschillende shiatsu-opleidingen in Nederland en België. In haar praktijk integreert ze cranio-sacraaltherapie, oefentherapie en acupressuur. Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring als trainer: als hoofddocent van de vierjarige yoga-opleiding Amitabha, waar meridiaanyoga onderdeel van is, en in de vele docent bijscholingen die ze verzorgt. Maartje is ook Boeddhistisch geschoold, ze heeft een Japanse tempeltraining gevolgd, en is in 2001 als priester ingewijd. Ze verzorgt ook (Boeddhistische) meditatie-trainingen.

Productspecificaties

Auteur(s)
Maartje van Hooft
Taal
Nederlands
NUR Code
728
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
244x173x15 mm
Gewicht
582 gram
Druk
1
ISBN10
9493175227
ISBN13
9789493175228