image of Micro gewoontes

Micro gewoontes

Door Stephen Guise
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 14,99

Samenvatting

Wil je meer lezen, gezonder eten of vaker sporten? Een nieuwe gewoonte aanleren is niet makkelijk. De meeste strategieën zijn erop gericht genoeg motivatie te krijgen om het nieuwe gedrag vol te houden. Maar motivatie is onbetrouwbaar en wilskracht niet onuitputtelijk. En als je uitdagende doelen stelt, lukt het meestal niet om die te halen. Dan overheerst het gevoel van mislukking. Meestal denk je dat het aan jezelf ligt, maar dat is niet waar – je aanpak is gewoon tegennatuurlijk!

Bij toeval ontdekte Stephen dat een absurde doelstelling van één push-up per dag wél uitgroeide tot een regelmatige workout die hij moeiteloos kon volhouden. Hij las talloze onderzoeken op zoek naar een verklaring en vond het bewijs dat zijn aanpak wetenschappelijk onderbouwde.

Een micro-gewoonte is een belachelijk kleine dosis van het gewenste gedrag die je met gemak elke dag kunt uitvoeren. Zó klein dat ie niet kán mislukken en zó simpel dat je brein niet tegensputtert. Wat telt, is het inslijten van een nieuwe gewoonte die niet afhankelijk is van motivatie en nauwelijks wilskracht verbruikt. Een gewoonte die je moeiteloos kunt volhouden en uitbouwen. En die methode blijkt heel effectief. Dus vecht niet langer tegen je hersenen en ga micro!

Het dagelijkse succes van microgewoontes is verslavend en de beste manier om blijvende verandering te bereiken.

>>> Stephen Guise is een internationale bestsellerauteur, blogger en ondernemer. Hij staat bekend om zijn superpraktische en effectieve strategieën voor gedragsverandering. Dankzij die strategieën gaat hij 4x per week naar de sportschool, leest hij 2 boeken per maand, schrijft hij 3.000 woorden per dag en verspilt hij veel minder tijd. Zijn boeken zijn vertaald in 20 talen. Stephen woont niet ver van Disney World in Florida.

Productspecificaties

Auteur(s)
Stephen Guise
Taal
Nederlands
Vertaler
Willem Krijger
Categorie
NUR Code
450
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
206x146x13 mm
Gewicht
293 gram
Druk
1
ISBN10
9492790246
ISBN13
9789492790248