image of Moord & doodslag

Moord & doodslag

Door Frans Thuijs
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 24,90

Samenvatting

'Moord en doodslag' is sinds de negentiende eeuw de eerste verzameling verhalen over werkelijk gebeurde misdaden, over echte misdadigers en hun soms gruwelijk lijfelijke bestraffing, opgelegd door het Amsterdamse gerecht. De gebeurtenissen in dit boek spelen zich af vanaf de zestiende tot in het begin van de negentiende eeuw. Aan de orde komen niet alleen moord en doodslag, maar ook onderwerpen als kleine criminaliteit, geweldpleging, zedenmisdrijven en godslastering. Sommige gebeurtenissen kunnen in een paar regels worden afgedaan of worden gevoegd in een breder verband. Andere vragen een uitgebreide toelichting.

Misdaad stemt niet vrolijk, maar af en toe kan met enige ironie een hilarische draai aan de zaak worden gegeven. Met een lach en een traan kan men zich dan afvragen: waar was men in al die eeuwen toch mee bezig? En dat betreft zowel de Heeren van den Geregte als de dames en heren die ter verantwoording werden geroepen.

Frans Thuijs (Amsterdam, 1942) studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam, geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan de Vrije Universiteit. Hij doet al vele jaren onderzoek in gerechtelijke archieven en publiceert artikelen in verschillende tijdschriften.

Productspecificaties

Auteur(s)
Frans Thuijs
Taal
Nederlands
NUR Code
693
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
242x162x19 mm
Gewicht
537 gram
Druk
1
ISBN10
9056156152
ISBN13
9789056156152