image of Restmens

Restmens

Door Marjolein Visser
Nederlands | Paperback | 2020  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 21,-

Samenvatting

Pim beseft steeds meer dat hij anders is. Zijn innerlijke spanning komt tot een uitbarsting wanneer zijn ouders hem voorbereiden op uit huis plaatsing. Bij de denkbeeldige luisteraars van radio PIM FM lucht hij zijn hart.

De talentvolle socioloog David is na een brand blijvend invalide geraakt. Hij wordt omringd door hulpverleners die hem aanmoedigen een feest te organiseren voor zijn veertigste verjaardag.

In Restmens vertelt Marjolein Visser het indringende en tragikomische verhaal van Pim en David. In hoeverre is er plaats voor hen in een samenleving die gericht is op uiterlijke schijn? En zijn sommige levens minder waard dan andere?

'Wat een geweldig boek, ik kon niet ophouden met lezen en ben er helemaal stil van. Zo slim gecomponeerd en geschreven ook. De beelden en taal zo raak. Licht van toon, maar langzaamaan snoert het echt je keel dicht. Schrijnend mooi en ontroerend. Iedereen met zijn/haar goede bedoelingen maar onbeholpenheid. Het laat je beduusd achter. Ik denk dat het me lang bij zal blijven.' Inge Schilperoord

Marjolein Visser (1989) is naast schrijver ook psycholoog en antropoloog. Ze won verschillende schrijfwedstrijden, waaronder de VPRO Bagagedrager. Restmens is haar romandebuut.

Productspecificaties

Auteur(s)
Marjolein Visser
Taal
Nederlands
NUR Code
301
Uitgavejaar
2020
Afmetingen
200x135x21 mm
Gewicht
289 gram
Druk
1
ISBN10
9057592797
ISBN13
9789057592799