image of Te gast in India

Te gast in India

Door Marielle Van Bussel
Nederlands | Paperback | 2019  

Voor 21:00 besteld, morgen in huis

€ 8,95

Samenvatting

Samengesteld door en voor reizigers: verhalen van auteurs die er wonen, gewerkt of gereisd hebben. Met veel insiders informatie over land en bevolking.

Om je bezoek nog beter voor te bereiden en je in te leven in de cultuur van de lokale bevolking, is de pocketreeks TE GAST IN ideaal. Een handzaam en compact boekje waar je tijdens je reis naar India veel plezier aan zult beleven. Ook leuk om cadeau te geven!

Deze uitgave (14e druk 2019) laat vooral zien hoe divers India is. Het is arm en rijk, modern en traditioneel. Qua religies varieert het van hindoes tot moslims en van jaïns tot boeddhisten. De reisreportages in deze uitgave brengen je naar belangrijke hindoe plaatsen zoals de heilige stad Varanasi waar hindoes hun doden verbranden en Allahabad waar 100 miljoen mensen het Kumbh Mela-festival vieren. Dat de Indiase samenleving verandert, blijkt uit de impact van het kastenstelsel dat langzamerhand aan invloed afneemt en de viering van de hindoe feesten Holi en Diwali die inmiddels een hele nieuwe invulling hebben gekregen. Verder in deze uitgave artikelen over de vegetarische keuken, de Indiase cinema die steeds meer aandacht heeft voor seks en andere controversiële thema's en cricket, de nationale sport van India. En wie na alle cultuur behoefte heeft aan wat natuur kan terecht in een van de vele nationale parken. In enkele ervan kun je speuren naar de Bengaalse tijger.

De rubriek 'reisinformatie' helpt je verder met praktische tips. En voor wie zich verder wil oriënteren is er lijstje met boekentips en nuttige websites.

Deze pocket is er niet alleen voor reizigers die India willen bezoeken. Iedereen die interesse heeft en in korte tijd een goed beeld van deze bestemming wil krijgen, zal met deze TE GAST IN een schat aan informatie ervaren.

Productspecificaties

Auteur(s)
Marielle Van Bussel
Redacteur(s)
Marielle Van Bussel, Kees van Teeffelen
Taal
Nederlands
Categorie
NUR Code
517
Uitgavejaar
2019
Afmetingen
164x115x6 mm
Gewicht
111 gram
Druk
14
ISBN10
9460160891
ISBN13
9789460160899